stellatormanoff.blogg.se

En blogg för dig som inte passar in.

Boken av Ellinor Eklöf

DAGBOK Permalink1
 

På bilden ser Du en bok som är som ingen annan bok - en nordisk saga  om visdom och andlighet, om de magiska band mellan människor, mellan människor och natur. Boken binds för hand av själva författaren och tillverkas speciellt för varje läsare. Ellinor Eklöf är en av de klokaste människor jag har träffat. När jag öppnade boken var det som att en magisk kraft fanns i mina händer. Denna fyllde både rummet och mitt inre. Jag läser nu och njuter... En bok som ska gå i arv, som flera generationer ska läsa tillsammans. Boken handlar mycket om kvinnokraft men också om den naturliga balansen mellan manligt och kvinnligt.

Den handlar om hur människor och de naturliga krafter som driver dem till att älska eller skada - att hjälpa en främling eller kriga med den. Man får en inblick i hur det var i en annan tid då människan och naturen hade mycket enklare förhållanden. Med tanke på författarens liv som jag har haft äran att höra blotta delar om, kan man se historien som sann. Ellinor Eklöf har haft annorlunda visioner om olika tidsepoker redan som barn. Ni vet den där tidsmaskinen som en del filmer har gjorts om... Hon har den inom sig, men det är ingen kraft man ges med kontrollpanel till. Man får en vision utanför sin vilja och makt. Ellinor Eklöf har valt att återskapa en del av dem i form av en bok. Vissa människor får de förmågorna och de är inte många. Boken bygger delvis på visioner, delvis på nutida erfarenheter då  författaren har rest i både nord och syd Amerika och träffat stammar från ursprungsbefolkningen. En dag träffade jag Ellinor med en klänning hon hade köpt från indianerna i Peru. Den tillhörde en folkdräkt och klädde henne så fint. Hon var så unik i den, så speciell.

Ellinor Eklöf bor ute på landet så nära naturen som möjligt och tar emot besök av människor som vill köpa en magisk bok, som vill lära sig att spinna ull och linne, höra en indian trumma, eller få en avkopplande massage. Inte minst så läser Ellinor tarotkort. Hon lägger ut komplicerade mönster och berättar det vi måste höra, inte det vi vill höra. En del av oss vill veta om vi har missat att se eller förstå något inom oss själva eller i vår omgivna - något av stor betydelse. Så är Du i närheten av Arlanda eller ska Du till trakterna, kontaktagärna Ellinor och be henne lägga ut korten för Dig. Beställ en magisk bok. Det är inte dyrt och det är helande att läsa den. Det är en upplevelse som kan få Dig att komma dit Du behöver i livet.

Instagram: the_oak_leaf_

Webbplats: http://theoakleaf.se

E-post: [email protected]

Jag tänker mig att ligga i skuggan under äppelträdet denna sommar och läsa om Boken. En dag vill jag läsa den för mitt barn. Man ska känna för det, man ska vara redo att låta en bok hela ens själ.

Och nu när jag skriver dessa ord så tänker jag på det långa gråa håret och visdomen mellan rynkorna, på rösten och indian trumman - deras häftiga vibrationer som kan få en att känna att kroppen lyfter från jorden.

Tänk symboliken av en tusenårig ek och varför Ellinor har fått just namen Eklöf (Oakleaf)... För att hon bär del av en visdom stor nog att bekräfta livets mening för den sökande, för tvivlaren.

 
#1 - - Ellinor IsaDeRoss Eklöf:

Nu har jag suttit i flera timmar och funderat 🤔på hur jag ska kunna uttrycka mitt hjärtligaste tack för din fina respons på Boken samt de fina rekommendationer på mitt arbete du gett mig… 🙏
Stella Tormanoff Dina ord fyller mitt hjärta med kärlek och tacksamhet och här kommer det största tack till dig från mig.. ❤ ❤ ❤

Till top